субота, 14. мај 2016.

МОЖЕТЕ И НОЋАС ДА СЕРЕТЕ
СА ГРАНА ОБЛИЖЊИХ КРОШЊИ,
РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ
ДОБРО МЈЕСТО

За Републику Српску је веома добро да је одржан Протест Опозиције и Митинг Власти, на истом мјесту  у истом дану.
Иако сам био против тога да се Власт јогуни, јер има друга средства да политички потуче јалову Опозицију, сада могу да будем задовољан. Јер је ово неоспорна добит за Репиблику Српску.
Сви остали нису ни изгубили ни добили.
Власт јесте имала подршку много већег броја људи, камо среће да тако буде и на изборима, али то је посљедица добре организације Власти, улијевањем осјећаја сигурности, прије свега, и добре Организације Есенесдеа.
Није имала шта ново да каже. Јер је већ све рекла и јер све што мисли, то свима и каже.
Опозиција је имала довољно присталица на скупу.
Такође нису имали шта ново да кажу. Они ово морају још да вјежбају. Сад су у фази да не могу да добаце до живог зида. Паучина у рашљама мора бити константа да би се кандидовао код Бирача на побједу. Неће нико да иде у кладионицу, за тебе, а ти стално губиш.
Добит за Републику Српску је
► Показала је да је Држава. У административном, организационом, полицијском и безбједносном систему. Сама, својим снагама. Много веће Државе тешко би се изнијеле са оваквом ситуацијом.
► Потпуно је искључен страни подмукли, диверзиони, украјинско-мајдански фактор. Он је, истина, још раније напустио Сазап, увидјевши да ту нема среће ни погаче.
► Одржан је сајам Политички идеја и ставова. То су виђени експонати али је, иначе, мало сајмова са Политичким Новитетима.
► Власт и Есенесде су показале добар однос са Јавношћу. Нису главну нит мијењале од почетка. Могле су боље. Али неће да слушају. И не умију да слушају. Савез За Промјене био је катастрофалан. Неколико пута је мијењао црвену нит свог обраћања Јавности и Бирачима. Почео је говором на свечаности тјерања стоке из торова, онда се окренуо промјени гонича у владиној администрацији, потом се окренуо мировним покретима, а на крају, да би задовољио оне који желе да овдје униште НДД Сферу, крајње глупо је напао Патријарха. Тако да они који су дошли на Протест, ни сутра неће знати зашто су позвани. Они који су дошли на Митинг, знали су шта ће бити и то су и добили. Додик је упутио пар шутева ногом у дупе, Босића осрамотио и све завршио пјесмовитом зајебанцијом.

► Република Српска је показала Стабилност и Самосталност. За овај степен развоја друштвених односа и околних  крвожедника, посве задовољавајући и обећавајући.

петак, 13. мај 2016.

ПОРАЗ
ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ,
ПОБЈЕДА
НЕПРИЗНАТЕ ДРЖАВЕ

Док ово пишем, Босић још цврчи на роштиљу среће те.
У којој још ништа није схватио и у којој је он и Мисија, и Месија, и Опозиција, и Пробосанац, и Тропрст и Протест.
Сутра, кад се ватра згасне, надам се да ће имати снаге да схвати да је самом идејом о Протестима, на које је, по свему, и по мом дубоком осјећају, натјеран, намамљен и навучен, доживио Пораз.
Да погледам редом.
Прво Савез За Промјене.
Њихова дуга артиљеријска припрема, дејство из свих оруђа, далеког домета и кратких цијеви висококалибарских промјера, активирање касетних, усмјерено распрскавајућих и нагазно одскочних минско-експлозивних средстава, од којих су неки биле личности из њиховог арсенала, типа Мекића, требала је да води једном циљу који је на карти означен великом црном тачком опкољеном црвеним стрелицама и заставицом на којој је писало Рушење Режима.
Када су емитовали одлуку о Протестима, говорили су паролама Пакуј Кофере, Аеродром, Оставка, Падај Владо.
Потом су дошла два антисрпска биљега на њихов, Сазапов, Пробосански Бехар. Контејнер у Сарајеву и Давутоглу у Бањалуци.
Сазап је почео да мијења карту битке. Рекли су да су протести мирни, да није циљ промјена власти, да је Давутоглу Клемпави Кретен, додуше, преко минорног Црнатка, а на визуелну идентификацију су уградили Три Прста, као што су и србизовали и слоган у коме је Ослободимо Српску. Тако је потуно промијењена Црвена Нит Протеста. Када се то преведе онда се мора рећи Изгубљен је Компас. Јер се од Рушења Додика дошло до Ослобођења Српске. Само због Српске. Да лажно покажу да им је Српска, из Сарајева, ипак, на првом мјесту. Зато и Три Прста. Мада та Три Прста никоме од њих нису својствена и високофреквентно евидентирана. Ни Босићу, ни Бореновићу, ни Иванићу, ни Чавићу.
Та конфузија, у коју су морали да уђу, неће умањити број учесника Протеста. Јер ће и Сазап дириговано организовати Протесте, као и Власт и СНСД Митинг. Али ће пољуљати вјеру у Савез За Промјене. Њихов рејтинг ће пасти испод Надала и Федера. То се мора осјетити на Локалним Изборима али и у постпротестној фази, све до Општих Избора 2018е.
Власт, Јер је Додик докхолидејевски испалио Контрапротест у својству Предсједника Републике, пошто је схватио да је на том мјесту мета а не на мјесту Предсједника СНСД, веома је брзо трансформисала идеју јогунасте клацкалице у демонстрацију Организоване Политичке Државе. Синтагма Стоп Издаји убацила је Савез За Промјене у кружни ток са семафорима који су залеђени на црвено.
Покренута су оба колосијека дотока учеснка Митинга Власти. И властнички и страначки. Као што је Сазап покренуо своје путничке композиције из општина гдје има локалну власт.
Дакле.
Кад се, предзору, сви придигну и рукоположе Га на сто, чији ће бити дужи.
Савез За Промјене никако неће бити на добитку.
► Чак ни у убједљивости броја учесника.
► Ни у Политичким Порукама.
► Ни у акумулираној енергији за хибридну вожњу до ових и до оних избора. Напротив.
► Почеће да вергла напразно.
► Босић, њихов лидер, пошто је Бореновић у немоћи а Иванић се отклонио, биће једна велика табела пасиве у коначном салду политичког инвентара и завршног рачуна, зрео за Орден Пробушени Мегафон.
Власт и СНСД ће бити на добитку.
► Политичка истина о Издаји је добила бројчану потврду.
► Организација странке је активирана.
► Надбројност ће бити очита.
► Држава је показала организацију и функционалност. Без оне фразе све безбједоносне агенције и структуре БиХ у сарадњи са Мупом Ерес. И то много већа, јача и убједљивија Држава, него што је то била БиХ у Сребреници.
► Република Српска је постала полигон Политичке Демократије. Што је капитална добит за самоувјереност, самосталност и сљедеће препреке које нас чекају.
Дабоме, све је ово под условом да деструктивне притајене снаге не изазову рушење и крв.

Али моја увјереност у надмоћ Државе Српске и над њима, смирује ме.

четвртак, 12. мај 2016.

МНОГИ БИ
ЗАКЛАЛИ БАЛКАН
САМО ЗБОГ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Савез За Промјене, генијалци натаминањихови, Босић, Црнадак, Бореновић, Михајилица, Иванић, ти прворедаши, првоборци промјена, Првопромјенаши, требало би да знају те неке Балканске оквире у којима се играју игре, у Македонији, у Грчкој, у Црној Гори, у Санџаку, у Србији, у Хрватској.
Мада разумијем да, осим Иванића, њихов главени лонац је капацитиран на двијетри литре. Као што разумијем да они, а и они који их гурају изван бразде, мисле да у њега може да се налије десет.
Иванић зна о чему се ради.
Не зато што је политички геније већ зато што је давнашњи миљеник и обавијештеник.
Реално, кад погледаш оног Босића, о чему би га обавајестио. У коју сврху.
Република Српска, иако је мала, и живљем и територијом, и економијом, по свему је Велики Проблем на Балкану.
► Због инсистирања на Дејтону. И Самосталности која јој по њему припада. Док се нико не држи својих Дејтона, од Уефе, Емемефа, САД, УН...
► Због тога што је крушка међу јабукама. Све треба некако одвојити од Срба и отети, само је Републику Српску потребно утрапити, угурати, утопити, у нешто. Како Косову дати Државу а Српску дати Бакиру.
► Има стабилну Власт. Десет година, на демократским изборима, Бирачи гласају за Есенесдеов Коалициони Мозаик.
► На цијелој вјетрометини свјетске финансијске кризе, држи се у седлу, у буџету и на трезору. И поред туземних финансијских завјера, уз помоћ домаћих издајника.
► Има Додика, лидера Есенесдеа, и Предсједника Републике, који се не обзире ни на рајка васића, а камоли на неке сарајевске и европске дркаџије.
► Није потпала под Вучићев Синдром Пријатеља Патетике. Као што није ни под Тадићев, ни под Милошевићев, ни под Коштуничин. Јер, из Србије, од почетка ратова, долазе за Српску опасни синдроми.
► Признаје мање Сарајевску Амбасаду него Косово.
► Не одобрава признање Косова од стране Сарајева.
► Не дозвољава Сарајеву да БиХ срља у Нато Пакт.
► Не пристаје на Централизацију и Унитаризацију БиХ, чиме би, на Балкану, са дневног реда била скинута једна тешка црна препрека Финансијерским Територијалистима и Антипутинистима.
► Добро што Србује, али Српска и Русује.
Због свега тога је Република Српска Велики Проблем.
Због свега тога је веома ризично у Српској организовати рушилачке протесте против Власти.
Јер са тим је рушилаштвом наступио Сазап. Тек се данас помало повлаче. Као што су истурили Црнатка да лане против Давутоглуа. Обећавши му да ће рећи да је он међу челним типовима Сазапа.
Након очигледне наставе са Рушилачким Протестима, овакве Протесте може да организује само Политички Идиот. Или Заонамјерник.
Чак и да Сазап има Политички Програм, да га људи разумију и прихватају га, Масовни Протести за смјену Владе и Тјерање Предсједника Републике нису медиј за његову имплементацију. Нико боље не разумије Политичке Програме, од Избора.
Ну. Пошто Сазап то нема, он посеже за Туђим Оруђем.
То је исто као да се ставља на Туђу Страну. Против Републике Српске.
Тим својим рушилаштвом, привукао је обилне количне стрвинара, мрљинаша, крожедника и провокатора на Републику Српску.
Сада се од Републике Српске прави Политичка Наказа. Мјесто сукоба навијачких хулиганских група. Босић, та Политичка Пропалица, тај Политички Аналфабет, тај Аматерски Лидер велике српске странке, призива Ексремисте.
Мислећи да ће количином Анархије његова и важност Протеста порасти.
Он, Босић, и Сазап, претварају Републику Српску у Политичку Куцању.
Ја, ипак, мислим да су људи много разумнији него што то Босић и клика мисле. И него што намјеравају да их искористе. Да ће Протести и Митинг проћи нормално, уљудно, са говорима и тешким ријечима, са звиждањем и аплаузима.
И да ће се показати да у Републици Српској има Политичке Демократије више него у Хватској, Сарајеву и Србији.

А то ће, онда, бити пораз. Не Савеза За Промјене, већ њиховог концепта лажне употребе Незадовољног Народа.

среда, 11. мај 2016.

У АТЕЉЕУ, 
ИСПРЕД АТЕЉЕА 
И ОКО АТЕЉЕА
















































КО ПРИЖЕЉКУЈЕ
И ИЗВИКУЈЕ
НАСИЉЕ,
14ог У БАЊАЛУЦИ

Многи божији дилетант, неспретњаковић, подмуклица и прикривени зликовац, бави се Протестима и Контрапротестима у Српској, заказаним за 14и мај.
Дио могу да одбијем на незнање, несхватање, општу изненађеност. Јер, на овим просторчићима, није уобичајено да се на Протесте Опозиције, одговара Митингом Власти.
Мада није јасно како то да Опозиција има права на простор, протест и став а Власт то нема. Не може исти дан. Мада нико, у овој протекторској, постберлинскозидној демократији, није увео Екслузивни Опозициони Дан.
Данас се о политичком догађају Протест & Митинг огласио и Први Српски Позориштарац, Вучић.
Каже, патетично, да је разговарао са Додиком, Иванићем и Босићем, у оквиру Дејтонског Споразума, СТЈЖ, и апелује да не буде сукоба. Обавјештајне службе су му рекле.
Мрежасти Друштвењаци, одређени, евидентирани слојеви, недјељама дркају о сукобима, сили, усраним моткама. Безгаћни Блогери Пушачи, такође. Федерацијски медијски шљам.
Све је то уобичајено, безопасно и у сфери разних болести, од личних до комшијскокравских.
Само је опасно што Савез За Промјене, одавно, говори о сили, насиљу, ослобођењу, које се никад и нигдје не може провести без крви и силе, о одласку Додика на Аеродром, о протестима који ће трајати више дана. То исто пишу и разрађују њихови идеолошки интернетарци и страни инструктори. То прижељкују и на то их потичу Сазапови Сарајски Бакири. Бакир Изетбеговић је говорио о српским гладним стомацима који ће устати против Власти.
Босић каже да има сазнања да неко из Србије долази да прави нереде.
Неразумљиво је толико воајерског крвожеднила око обичних јалових протеста, у обје организације.
Заиста треба поставити питање Који је стварни циљ Опозиције. Савеза За Промјене.
► Да ли да Незадовољном Народу, који то не зна, кажу шта је његово Незадовољство
► Да ли да Додику покажу гдје су врата а гдје аеродром
► Да ли желе да га некоме испоруче, као Чеда Слобу
► Да ли желе насиље којим ће разрушити институције и систем у Републици Српској
► Да ли желе општу нестабилност у Српској која ће ићи наруку Сарају и Шаптачима Унитариста
► Да ли желе своју програмску промоцију пред локалне изборе (што је потпуно нереално и бесмислено)
► Да ли желе да покажу да у БиХ све функционише, чак и бањалучко отварање Ферхадије у режији Сараја и Давутоглуа а у Српској ништа не функционише
► Или су некоме дужни Масовне Протесте. Само као иницијалну капислу, спорогорећи штапин.
Протести Савеза За Промјене и Митинг Власти Републике Српске имају смисла само као Политичка Демократија. Као мали прољетни сајам политичких ставова и програма, ако их има. Свака друга визура, свака друга тенденција, свака друга употреба та два скупа, погубна је.
Опозиција није показала конструктивност у том процесу. За разлику од Власти. Мада се очекивало обрнуто.
Ослободимо Српску је рушилачка синтагма. Поклич Силе. Мада и Стоп Издаји носи те потенцијале. То, Ослободимо Српску, није само политичка манипулација, игра ријечи, дневна досјетка. То је позив на насиље. Јер се Ослобођење не може извести без тога.
А кад до тога дође, онда се нико неће сјетити да се не зна ко је окупатор. Да Савез За Промјене сугерише да је Власт окупатор. И да је за ту власт много пута гласала Већина Бирача.

Пошто, по свему, Сазап не ради за себе, и за своје појединачне Странке, нити за Изборе, најважније питање, и прије и послије Протест & Митинг, јесте За кога ради.

уторак, 10. мај 2016.

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ,
АМАТЕРСКО
ЗАПИШАВАЊЕ
ЈАВНОСТИ

Таблоиди нису производ неке будале незавршеног новинарског образовања или жељника брзе тиражне лове.
Таблоиди су Стање Свијести.
Она се не покаже тамо гдје се држи под контролом. Или гдје постоји нит које се, у тами прљавштине, кича, шунда и безвриједи, могу да држе.
Шта негативно Стање Свијести, које се никако не очитује само кроз Таблоидизацију, Таблоидиотизацију или Блатоизацију, то је у мањој мјери, може да држи под контролом.
То свакако није Сила.
Али јесте Идеја. План. Програм. Веза са реалношћу. Напредак. Излаз. Продуктивност. Креација.
Међутоа. Као што је Таблоидизација само мало зло у Негативном Стању Свијести, тако је и све ово што сам набројао, тек мали дио онога што је потребно да би се укупно Стање Свијести промијенило. А што је готово немогуће да се догоди.
Политика је један од бољих полигона НСС, Негативног Стања Свијести.
Јер у Политику може да иде свако.
А не мора да буде образован за Политику, за Друштво, за Економију, за Право. Да је макар образован за Демократују, штагод то значило. ОЈЈ. Отац Је Јебо.
Не мора да има референце. Да је нешто урадио у неком дијелу живота. У некој другој области.
Не мора да има личну карту Добре Намјере. Не мора да буде поштен.
Итакодаље.
Како је то кад немаш Идеју, Програм, План, видљиво је ових дана у случају Савез За Промјене и у њиховој акцији Ослободимо Републику Српску.
Заиста је задивљујуће како је Сазап стигао од Додика Криминалца до Ослобођења Српске.
Можда би могли да продају то знање.
Ослободимо Панаму.
Ну, кад су већ стигли до тога, требали су некако да објасне Незадовољном Народу, јер они, иначе, тако зову Србе у Српској, ко је окупатор. Од кога треба ослободити Српску. Колика је кривица Незадовољног Народа, ако је гласао за Окупаторе од којих га треба ослободити.
Тако је Сазап Опозиционарство а и Политику уопште, у Српској, претворио у Таблоид. Сваког дана нови наслов. Јучерашњег се више нико не сјећа.
Они, дабоме, а нису први међу Србима, не сватају да Масовне Протесте може да окупи само Кратка Идеја. А јасна. А дневна. А политичка. На основу дугог стања. Под које се никако не може подвести дуго гласање за исту Политичку Странку.
Ово њихово превођење Дневне Политике у Епске Заносе, Ослободимо Српску, Титов Напријед, Босићу, Босићу, Слободо, потпуно је неразумљиво Незадовољном Народу. Не зато што је НН глуп. Већ зато што очекује Политику од Савеза За Промјене. Нарочито након Десет Година. Политичку Идеју. Програм.
То неће омасовити Протесте. То ће их окрњити и одбити и оне који су искрене присталице Есдееса и стварни противници Есенесдеа.
Они данас настављају са канонадом. Утркују се у глупостима.
Чавић говори о ножу и погачи. Црнадак обећава да ће стајати у првом реду. Тадић каже да ће Га Отјерати. Босић дојављује да је Додик спреман на све.
Могу да мислим шта ће још до тог 14ог да извикују.
Да се утркују.
Да слуђују.
Савез За Промјене постаје водећи Таболид Републике Српске.


понедељак, 9. мај 2016.

КАКО САВЕЗОГЛУ
ЗА ПРОМЈЕНЕ
РЕПУБЛИЦИ
СРПСКОЈ
БЛОКИРА
ФИНАНСИЈСКА
СРЕДСТВА

Умјесто да Народу Сербском у Републиц Српској, десет пунијех година објашњава да је у тешком Незадовољству које прелази у стање Режима, да су од Срба постали Грађани, и да им је Додик све опљачкао па немају више ни двије и по марке да би платили путарину на аутопуту за неколико стотина хиљада регистрованих возила, и умјесто да Додику објашњавају како га мрзе они коју су, њих више од Триста Хиљада, гласали за њега а они, нешто их је мање, који су гласали за СНСД не могу да смисле те гуликоже који су дошли на власт америчким тенковима, а не Чавићевом додјелом мандата, Савезоглу За Промјене би могао, прије Протеста који ће, како каже Оги Тадић, на чистом српском језику и на српском порталу вијести.ба, Ући у хисторију, да објасни Финансијску Издају Републике Срске.
► Блокирање средстава Електропреноса БиХ
► Покушај да се Добит Централне Банке БиХ угура у неки Државни Фонд
► Потпетљавање ногу аранжманима са ММФ
► Затезање гужве око одобреног кредита Свјетске банке
► Таблоидизирање и минирање средстава из Клириншког дуга Русије према БиХ
► Добијање средстава за Мост код Градишке као директна помоћ борби против „неспособног“ Режима Српске.
► Нечињење да се код својих Сарајских Пробосанских Партнера учини нешто са више стотина милиона марака пензионог дуга. Оних које је Фонд ПИО Републике Српске исплатио умјесто Федерацијског Фонда МИО/ПИО.
Све то, и још помного чега Издаја је. Издаја Републике Српске.
Дабоме, умјесто свега тога Савезоглу За Промјене иде на Протесте. То им је посљедња шанса.
Тако је у подрумима Једне Амбасаде и заведена та операција. Као Посљедња Шанса.
Зато Тадић говори о томе да ће то ући У Хисторију.
Још се само није огласио Промисија Пробосић. Главни оперативац Протеста. Начелник Штаба. Шеф Издаје.
Посљедња Шанса се односи на Есдеес, прије свега. Од Педепеа је Ибогдигоруке.
Јер, ако сада не учине нешто, њихово осипање ће се наставити. Која фрула шором Тадићевеог Дееса свира.
А Босић се неће одржати у седлу Крњег Есдееса.




  МОЈ РУЖИЧЊАК ЗА ПОЗДРАВЕ






ИГРА ТИЦА ЛАСТАВИЦА

недеља, 8. мај 2016.

ГДЈЕ СУ НЕСТАЛЕ МАСЕ.
ФЕРХАДИЈА.
САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ.

Шта се, дакле, може закључити из јучерашњег пробосанског дебакла на отварању обновљене Џамије Ферхадије у Бањалуци.
Дебакла у смислу масовности и опћег одушевљења Босном и Херцеговином, суживотом, мултивитаминима, у смислу покоравања, централизације и унитаризације сепаратистичке Бањалуке. На путу европских интеграција. Док Давутолглу пиша под прозором.
► Пробосански Народ, Босанци, Патриоте, помирили су се са подјелом. Можда су, некада, Алији и вјеровали кад је трипутмултисеирио о свему томе. Бакиру, данас, ни ћакнут сокаклија не вјерује. Јер, кад оно ради Фахри, шта ће радити другима. Не жели он да живи са Србима у Пробехаралој Босни. Већ жели да их подави.
► Џамије, и Цркве, размагнетисале су се. Оне више нису зов масовности.
► Политичари, скоро сви, од малог Давутоглуа, до Бакира умишљеног, не схватају ништа од тога. Обнову Џамије Ферхадије требало је обиљежити само једном молитвом. А Србе и Српску придобијати да не форсирају тежње ка Самосталности. А они учинили посве супротно. Као да европски трендови иду централизацијом и унитаризацијом. Иду баш супротно. И ако неко мисли да ће, и малим и великим ратом одржати БиХ на окупу, кад дође вријеме, гола је будала.
► Што је Политика празнија, окупљања и масовна подршка, мања су. И такође празнија.
► Савез За Промјене, онај сарајски дио, требао би да размотри тај Ферхадијски Дебакл Масовности. Да се врати на почетно вријеме. У Велику Кладушу. Када је, пред рат и изборе, СДА организовао скуп који је прекрио небо и земљу. Када је народ муслимански инструментализован и искрено дошао на то чудо божије. Јер је био вођен енергијом Државе Босне. У којој ће муслимани владати. По свом, Алијином и Декларацијском ћеифу.
Па да, онда, успореди то и јучерашњи скуп. И данас сарајска политика има једнако врућ циљ. Укинути Српску, приграбити Босну, увести регије. То је горљива политика и Сараја, и муслимнасог вјерског и политичког руководства и Странаца Усранаца. Шаптача Унитаристима.
Али. Народ то тако не схвата. Готово је.
Српски дио Савеза За Промјене требао би да прихвати ту чињеницу као своју.
Десет година лажу народу о К&К Власти. А нигдје доказа нису нашли.
Народ то више не схвата.
Не схвата ни Власт. Јер је добила идеју о Контрапротестима. Митингу.
Политичке Странке морају из овог да извуку посве друкчије закључке.
Потребно је организовати Повратак Људима.
Они вам више неће долазити ко дивљач зими, на зоб и со.
Масовни Мамци су нестали.

Кад је Пица од пет марака почела да долази људима на ноге, мораћете и ви.